Областна администрация – Пловдив бе отличена за своя принос за интеграцията на хората

...
Областна администрация – Пловдив бе отличена за своя принос за интеграцията на хората
Коментари Харесай

Областна администрация – Пловдив бе отличена за принос в интеграцията на хора със специфични увреждания

Областна администрация – Пловдив бе отличена за своя принос за интеграцията на хората със характерни благоприятни условия по време на тържествата по случай 25-тата годишнина от основаването на Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ). 

В организацията членуват 500 души от цялата страна  с двойно сензорно увреждане (слухов и зрителен дефицит).

Годишнината бе маркирана в пловдивския хотел „ Интелкооп “ с тържествено откриването на галерия на членове на асоциацията и с концерт на фолклорен състав „Седянка“, чийто членове също са с друга степен на дефицити. Председателят на НАСГБ Величка Драганова показа дейностите на асоциацията, посредством които подкрепя приобщаването на своите членове към публичния живот. Областната администрация беше показана на събитието от ръководителя на отдел „ Координация и европейска интеграция “ Маргарита Вранкова, която насочи поздравления от името на регионалния шеф Ангел Стоев. „ Бих желал да изразя своето надълбоко почитание към Вас и управлението на асоциацията за напъните, които полагате през годините, с цел да измененията публичните настройки като покажете, че хората със слухови и зрителни проблеми са равнопоставени и значими за обществото с техния труд, умения и гений “, написа в приветствения си адрес регионалният шеф.

През идващите три дни празникът продължава с шампионати по шах, табла и боулинг, както и с обзор на художествените сформира.

НАСГБ е национално представително съдружие с нестопанска цел със седалище в Пловдив. Член е на Националния съвет за хората с увреждания, съвещателен орган към Министерски съвет на Република България. Асоциацията е основана на 15 август 1997 година и е правоприемник на организацията на сляпо-глухите хора, учредена през 1983 година от починалия Димитър Парапанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР